diumenge, 11 de maig de 2014

EL NOSTRE HORTET!

Aquest curs hem iniciat un nou projecte: l´Hort Urbà!! Els nanos estan molt emocionats amb els canvis que ha fet al llarg dels mesos! Us l´ensenyo:
Després de muntar els contenidors i posar la terra vam començar a plantar! Cada curs s´encarregava de plantar diferents llavors o planters. Nosaltres, els més petits vam plantar enciams de tres varietats.
També vam plantar patates, així com les llavors de les pastanagues.
La resta del pavelló va plantar cebes, cols, pèsols, raves... i aquest és l´aspecte que tenia el nostre particular hort una vegada va estar tot plantat!

Van passar les setmanes! Cada setmana un curs diferent era l´encarregat de regar i tan bé el van cuidar els menuts que mireu quin goig que fa!! Aquests són els contenidors amb els enciams, cebes, cols, pèsols i pastanagues...
...i aquests són els raves i les patates.

Quan els enciams ja estaven espectaculars els vam tallar i....
...van ser l´acompanyament del segon plat a l´Educació Infantil!!
Com podeu veure hi ha escarola, meravella... de tot. El nostre cuiner les va rentar, les va tallar i les va disposar a l´entrada del menjador per a que els nanos les poguessin veure

Estaven contentíssims de veure com una planta que havien cuidat tant ara se la podien menjar!
I realment els enciams estaven boníssims!!
Aquesta del nostre hortet és una experiencia maquíssima pels nanos. Aprenen de la natura, de les plantes, cuiden un altre ésser viu i entenen molt millor les seves necessitats. Es treballa el respecte, el treball en equip, i desenvolupen la paciència!! Si!! Els nanos han vist que les coses no s´aconsegueixen "ja". Han après a fer visites a l´hort sense veure encara la tija, han treballat l´espera com a valor molt important per aconseguir una fita, i la recompensa ha estat molt bona! Un procès lent i engrescador que els ensenya que les coses s´aconsegueixen amb esforç, cura i molta paciència!!

1 comentari:

  1. ¡Qué gran plantación, Eva! Se nota que habéis cuidado fenomenal vuestro huerto. Un beso.

    ResponElimina