”facebook”

dimecres, 22 de febrer del 2012

MIRÓ I LES FORMES

L´editorial que utilitzem a Infantil ofereix una sessió de tallers per treballar diferents temes. P-3  aquest any vam escollir el de "Miró i les formes".Aquí teniu un petit tastet. 
El taller ha girat al voltant de l´ observació del quadre de Miró "Personatge mirant el sol". Primer la noia que l´ha portat ha fet una petita introducció del pintor i de com li agradava pintar. Després ha arribat l´observació de l´obra. Els nanos de seguida han identificat el triangle groc i el cercle vermell. Després se´ls ha parlat sobre qui era el personatge i qui era el sol.
 Han observat també les estrelles i línies primes del fons del quadre. Després han passat a treballar ells mateixos amb les formes. Aquest és un treball que podem preparar nosaltres mateixes com a material d´aula. El primer que cal és preparar diferents fulls Din-A3 amb un fons mironià. En aquest cas els nanos tenien aquests dos fons. Estaven plastificats.

Després s´han posat al mig de les taules diferents formes de diferents colors fets de gomma Eva. Els nanos podien agafar les formes i posar-les lliurement a sobre de la làmina plastificada, per tal de crear la seva pròpia composició.
Els nanos posaven, treien, provaven combinacions... Mireu tot el que han fet!





Hem passat una bona estona provant diferents composicions. Aquesta és una activitat el material de la qual és molt fàcil de confeccionar. A més a més es poden treballar diferents autors. Aquesta vegada era Miró, però també es podria treballar per exemple Kandinsky, que també té moltes formes geomètriques. Aquí comença la imaginació i creativitat que tenim dins!!!

4 comentaris:

  1. Genial Eva! Tot just acabem de començar el projecte de Miró i de ben segur que ho aprofito. Un gran recurs!!!

    ResponElimina
  2. Hola Olga! Super bé!! M´alegro que ho pogueu aprofitar!!!

    ResponElimina
  3. m'agrada molt la teua idea.i també m'agrada comprovar que algunes editorials treballen pintors atractius per als xiquets.podries dir quina editorial treballeu, es que el curs vinent canviarem i m'agradaria tindre en compte totes les pocions. moltísimes gràcies pel teu temps...

    ResponElimina
  4. Hola anònim! Fem servir l´editorial Oxford, el projecte "Descobrim". Fins aviat!

    ResponElimina