”facebook”

dijous, 23 de febrer del 2012

COMENCEM A FER EL NOSTRE NINOT!

Aquesta setmana hem començat a fer el nostre ninot d´hivern. Necessitem fil de pescar, canyes de refresc i fang. El fil de pescar l´utilitzo per tallar el fang, les canyes de refresc les faig servir per unir les dues boles del ninot.

Hem repartit dos trossos de fang a cada nano i ells havien de fer dues boles com quan guardem la plastelina. A continuació he clavat la canya a la bola que farà de base i després he clavat a la canya la bola que farà de cap.

 Prefereixo utilitzar la canya i no l´escura-dents ja que amb aquest al final la bola de dalt acaba sortint, en canvi com la canya és buida per dins, com la clavem a una i l´altra bola l´omplim per dins de fang i així queda més fix i no salten les boles.
Bé, ja tenim els nostres ninots. Ara hem d´esperar a que el fang s´assequi i així els podrem pintar i decorar!!

3 comentaris:

  1. els teus treballs són fantàstics.estic superenganxada al teu blog, el mire quasi a diari. una pregunta quna fas les activitas de plàstica: modelar pintar amb pinzells... ho fas per racons o tots al mateix temps?gràcies pel teu temps

    ResponElimina
  2. Hola Núria, gràcies pel teu comentari. M´encanta que t´agradin les meves entrades!! Respecte a la teva pregunta, hi ha de tot. Hi ha vegades que ho fem tots alhora i d´altres que ho faig per taules, d´una en una o de dues en dues mentres els altres fan una altra activitat com fer plastilina... De totes maneres encara que sembli dificil tenir a tota la classe fent pintura i sense suport es pot aconseguir, només cal una bona dosis de paciència, de relativitzar les coses i d´anar educant poquet a poquet als nanos en aquesta manera de treballar. Només els demano que no s´aixequin de la cadira amb el treball ja que si no, el paper es plega, s´enganxa, taca la bata... i que no barregin les pintures amb els pinzells. Una bona música ajuda a crear l´ambient propici!! Una abraçada, Eva

    ResponElimina