dijous, 16 de febrer de 2012

JUGUEM AMB LES SERIACIONS

Amb les càpsules de plàstic de café he confeccionat aquest material per a fer seriacions amb els nanos. De moment només he enganxat gomets grans rodons, però la intenció és anar ampliant i afegir gomets de diferents mides i formes. Com veieu és molt ràpid de fer i de cara als nanos els pots presentar com un joc i ens estalviem fer fitxes, que a més a més no et dóna tota la informació de si saben fer seriacions: a vegades acaben la ratlla que els dibuixem al paper i els queda gomets. No sé perquè pensen que els han de posar tots i els fiquen entre mig de la seriació. A vegades els dones una tira de gomets d´un color o forma... i una altra tira de gomets d´un altre color o forma. No us ha passat mai que els nanos enganxen primer tots seguits els primers i després tots seguits els segons? Això és perquè encara no han entès la dinàmica de la seriació. 
 Al terra els dibuixo amb cel.lo de colors un rectangle. És la consigna. En aquest cas negre i vermell.
 Després hi ha enganxada una recta i a sobre d´aquesta anem posant les càpsules. Negre-vermell-negre-vermell... Ho fem tots junts en rotllana. Anem verificant cada vegada que afegim una peça.
 Quan ja no hi ha espai a la recta s´ha acabat la seriació i els faig observar que encara queden peces a la capsa, però no les farem servir perquè ja hem acabat.
 La seriació anterior l´hem fet tots junts. Ara proposo una altra consigna: taronja-blau
 Continuem tots junts a la rotllana, però aquesta vegada vaig dient el nom d´un nen o una nena i m´ha de dir quina peça ha de col.locar. La resta de nanos ha de restar en silenci. També hem d´anar verificant cada vegada.
La idea és que tots aprenguin la dinàmica i després poguin treballar per parelles o individualment a les taules les estones de racons. Una vegada dominin, podrem passar al paper. Les seriacions poc a poc s´aniran complicant amb diferents formes, grandàries, colors... Ara només cal aconseguir més capsules!!!

4 comentaris:

 1. Hola: enhorabuena, ya he visto que lo has conseguido. Un saludo

  ResponElimina
 2. Hola Miren! Quien la sigue la consigue!! Mai no es deixa d´aprendre i moltes gràcies!!!!

  ResponElimina
 3. Quina bona idea, potser la copiaré!

  ResponElimina
 4. si no tens capsules de cafe.. com ho podem fer?

  ResponElimina