diumenge, 12 de febrer de 2012

PASTA I TACTE!

De nou hem fet començat ja una nova ronda de Macedònia. Durant les properes tres sessions tinc el grup dels plàtans. Començavem amb la sessió de pasta i tot s´ha desenvolupat de la mateixa manera, però m´he guardat vint minutets per provar coses noves, com sempre!
 Després de deixar que manipulessin, juguessin, tastessin... amb la pasta, hem recullit i ens hem assegut a la rotllana. He posat papers a terra i a sobre he tirat diferents tipus de pasta.
 Voluntàriament els nanos han anat sortint descalços a trepitjar la pasta. Qui la trepitjava ens havia de dir que sentia, que notava i la resta havien d´escoltar el soroll de la pasta en trencar-se. Fixeu-vos en la posició de les mans! Estan tancades com en posició de "no sé què passara!!".
 Després han pogut trepitjar-la amb el calçat i així hem notat la diferència del soroll. Ara es trencaven moltes més, però no notaven tant als peus la sensació!
 Per últim hem fet un joc de tacte i memòria. Tancaven els ulls i jo els posava una forma a la boca. Ells mitjançant la llengua havien d´endevinar si eren macarrons, galets, llaçets...


Ha sigut molt divertit ja que tenir la pasta crua a la boca i endevinar de quin tipus es tractava no era tan fàcil com semblava!!

1 comentari: