”facebook”

dilluns, 23 de gener del 2012

LA BOSSA DEL TOCA-TOCA

Avui m´agradaria ensenyar-vos la meva bossa d´objectes. L´anomenen "La bossa del toca-toca". Es tracta d´una samarreta que li va quedar petita al meu fill. Li vaig cosir les mànigues i la part de baix deixant l´obertura del coll.

Aquest és un joc molt divertit! Els nanos s´ho passen la mar de bé amb ell i a més té moltes possibilitats de joc. La primera i més fàcil és la que hem fet avui. Hem escollit elements de la classe coneguts pels nanos i els hem anat anomenant.


Després els hem posat a dins de la bossa i un per un han anat passant. Han de posar la mà ( o el braç) dins la bossa i la consigna és que han d´escollir un objecte, dir què és abans de treure´l i una vegada l´han tret veure si l´han encertat.


Sembla molt fàcil, però penseu que estem immers en una cultura de la vista. Tot ho veiem i sobretot els nanos sembla que tinguin els ulls a la punta dels dits, perquè tot ho toquen. Però també és veritat que demanar que toquin alguna cosa i no la mirin és molt difícil!!! I és el treball que hem fet avui!!!
Amb aquest joc es treballa el vocabulari, el tacte, l´imatge mental d´un objecte a través del tacte i la verbalització a través del llenguatge oral, la seva associació....
En una altra sessió es pot jugar de la mateixa manera però sense que els nanos hagin vist que hi ha dins la bossa!Si aquests són petits hem de mirar que la dificultat sigui l´apropiada: una pilota, un plat de la cuineta, una sabata del racó de ninos... Aquí juga un paper important les vivències dels nanos, el seu vocabulari, la seva imaginació, paciència per investigar sense mirar....
També, per exemple, podem posar diferents animals de plàstic: un elefant, una girafa, un cavall... es a dir, que el seu cos tingui una particularitat, sinó seria molt difícil. A més a més, dóna la possibilitat de posar-ho més difícil segons el curs a qui va adreçat.

5 comentaris:

  1. la idea de la camiseta es genial y el juego también. Gracias por la idea. UN saludo

    ResponElimina
  2. Ha sigut un plaer donar un passeig molt llarg pel teu blog. Salutacions.

    ResponElimina
  3. Hola Miren, moltes gràcies pels teus comentaris. Alegra saber que us agrada!! Posa en pràctica el joc, veuràs com els agrada!! Fins aviat!!

    ResponElimina
  4. M'encanta. Des del reciclatge de la samarreta fins al final de l'activitat!
    Salutacions, Eva.

    ResponElimina
  5. ME HA ENCANTADO!!TUS IDEAS ME SIRVEN MUCHO PA MI AULA ESPECÍFICA. ¡GRACIAS!
    UN BESITO EVA, Y FELIZ FINDE!!!

    ResponElimina