”facebook”

dilluns, 16 de gener del 2012

TOCA, TOCA!!

Avui els nens i nenes de la classe s´han trobat a la porta de l´armari del material amb el Toca, Toca!. Es tracta d´un material que utilitzo des de fa molts i molts anys. Segurament molts de vosaltres també el feu servir a l´aula. Es tracten d´un cartronets  en les quals enganxo diferents materials amb textures diferents. Aquest material també es pot fer amb fullola.
 D´un curs per l´altre vaig canviant algunes cosetes. Cada any haig de fer alguns cartronets de nou ja que el material es fa malbé, com per exemple el cotó i el paper d´alumini. Hi ha altres cartronets que els tinc intactes des de fa anys i d´altres els faig nous depenent del material que vaig recopilant. La qüestió és que els nanos tinguin al seu abast diferents textures per passar-hi els dits, la mà, les galtes i diferenciin materials suaus, durs, rígids, llisos, rugossos....

En tinc de vellut, o aquest fet amb neteja-pipes.


Aquests dos són de cotó i de "dentetes" de pinyes.


Aquest és d´un teixit que ens va arribar fa tres anys i que imita el pèl d´animal ( és molt gustós!!) i els altres del costat estan fets amb cinta adhesiva, una per la part rugossa i l´altre per la part suau.


Amb cartró ondulat i amb paper de vidre.


Amb paper d´alumini i amb plomes ( de les de la Mona)
Tots els cartronets els presento enganxats en vertical i els nanos poden lliurement anar tocant. Aquesta és la presentació de diferents activitats que realitzo per treballar el tacte.

Amb aquest joc els nanos no només fan servir el sentit del tacte, també fan servir el sentit de la vista. Veient el material pot adelantar-se a pensar quina textura pot tenir, degut a les seves experiències prèvies. És per això que més tard introdueixo la capsa del tacte. Però d´això ja us en parlaré un altre dia!!!
El que sí trobo interessant és recomenar-vos que aquest tipus de material el feu en moments en que teniu temps com ara les vacances d´estiu... i així anar el.laborant material per l´aula que en el dia a dia ens treuria hores lliures.

2 comentaris:

  1. Hola Elena!
    Moltes gràcies per compartir els teus recursos.
    És una proposta molt interessant i enriquidora :)

    Les noies del pre-cinema

    ResponElimina
  2. Hola! Gràcies pel comentari, només recordar-vos que em dic Eva ( ups!!!) Una abraçada, Eva.

    ResponElimina