”facebook”

dimarts, 17 de gener del 2012

PINTEM AMB GUIXOS AMB SUCRE!

Aquesta és una activitat que realitzo des de fa molts anys amb els nens siguin del curs que siguin.
Preparo una safata o una capsa de plàstic, hi poso aigua i la saturo de sucre. Remeno bé i després poso dins els guixos que ja són petits i vells. Al cap d´unes hores han xuclat tot el líquid i dibuixem amb ells. En portar el sucre, els guixos queden més durs en el paper i no queden difuminats com els "pastels".

Però aquest any ens ha passat una cosa ben curiosa: Tenia guixos dels de tota la vida barrejats amb aquests guixos rodons que no fan tanta pols. Els he posat tots junts i quan hem anat a veure com estaven hem descobert que els guixos rodons s´estaven desfent! Ohh!! no podiem fer-los servir per dibuixar, se´ns desfarian a la mà només de voler agafar-los.
 Cap problema!! Tot té solució!! Hem anat a buscar guixos dels quadrats de tota la vida i hem tornat a fer el procediment anterior.
 I d´aquesta manera els nanos han fet les seves creacions...


 Però el meu cap no parava de pensar i preguntar què podiem fer amb els guixos que s´havien desfet!! Així que els he donat un altre full i amb molta cura he agafat els guixos que estaven millor i els he posat en el full. Que fessin el que volguessin a veure que sortia!!
 I ha resultat tot un èxit!! La textura era pastossa, amb alguns guixos era agradable i amb altres no tant, però si hi afegiem unes gotetes d´aigua lliscaven molt bé pel paper.

 Els guixos que quedaven més secs també han creat unes composicions ben especials!!




La veritat és que ha estat una experiència ben maca!! Hem pogut parlar de com un experiment pot donar un resultat ben imprevist. A molts científics els ha passat! I molts científics han fet un gran descobriment d´una errada o per causalitat com ens ha passat a nosaltres!!
També hem fet la reflexió sobre el que hem sentit amb les diferents textures dels guixos i la veritat és que sense voler-ho hem trobat una altra manera de treballar les textures!!

1 comentari:

  1. Me ha encantado la entrada, casi merece la pena que te salga mal, para poder hacer todo eso. Un saludo, jeje

    ResponElimina