”facebook”

diumenge, 16 d’octubre del 2011

JA TENIM EL NOSTRE ARBRE DE LES ESTACIONS!!

Durant una sessió d´aquesta setmana passada hem realitzat el nostre arbre de les estacions. Ja us en vaig parlar en una entrada del mes d´abril. El primer que cal fer és dibuixar el tronc de l´arbre en un paper d´embalar. A l´hora de dibuixar-lo intento ajustar-me el màxim possible a la forma natural d´un arbre, evitant acabar les branques amb un angle recte i fent-ho en punta. També preparo en fulls les fulles que els nanos pintaran.

L´arbre el penjo a la pissarra per tal de pintar-lo en el pla vertical. Aquest any l´hem pintat amb pintura marró amb l´ajut d´un rodet. La silueta de l´arbre l´he repassat amb cera tova: en pintar amb la pintura per sobre aquesta rellisca i després per retallar les branques veig clarament per on haig de fer-ho.


Mentres vaig cridant alguns nanos per a que pintin el tronc i les branques, els altres companys van pintant les fulles. Hem parlat sobre les tonalitats que agafen les fulles durant la tardor i ells mateixos han escollit el color amb els quals pintaran les fulles. Hem fet servir ceres toves.


Quan ja està tot pintat només caldrà retallar les fulles, envernissar l´arbre i retallar-lo i enganxar-lo en un fons. Aquest any he agafat un paper blanc i amb esponja sucada en pintura blava diluida en aigua he anat omplint el full. Per envernissar el tronc alguns anys faig servir sorra de la platja per donar relleu i textura. Aquest any he fet servir serradures
Quan ja he enganxat el tronc en el full només queda posar-hi les fulles. Aquestes estan posades amb blue-tack per tal de poder-les treure en el seu moment sense que es trenqui el paper. Ara comencen a caure les fulles dels arbres ( abans no semblava que fos la tardor), així és que de mica en mica puc anar substituïnt les fulles pintades per fulles reals dels arbres.

A mida que vagi passant el temps, el nostre arbre anirà perdent les fulles fins arribar a l´hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada