dilluns, 17 d’octubre de 2011

FEM UN EXPERIMENT AMB PINYES!!

Avui alguns nanos de la classe han portat pinyes. Primer les hem observat, tocat, olorat ( hi havia resina i hem pogut olorar-la i enganxar-nos els dits!). Hi havia alguna pinya que portava dins pinyons i hem obert algun per veure´ls. He aprofitat per explicar que les pinyes tenen "mecanismes" per protegir els seus fruits, és a dir, els pinyons. Un d´aquests mecanismes és el de protegir-los en cas de pluja. I hem fet el següent experiment!!

 He agafat un pot de plàstic i l´he omplert d´aigua. He agafat unes pinyes que estaven obertes i les he posat dins el pot. Els he preguntat que passaria amb les pinyes quan es mullessin. Al cap d´una estona, després del pati hem anat a observar les pinyes i ens hem trobat amb que s´havien tancat!!! D´aquesta manera els pinyons queden protegits!

He anat passant el pot per les taules amb unes altres pinyes obertes per a que veiessin la diferència de l´abans i el després. Però encara els he fet una altra pregunta: Què passarà amb les pinyes si les deixem ara fora de l´aigua? Així és que hem buscat un drap, les hem posat a sobre i ara esperarem a que s´assequin. Les pinyes tornaran a obrir-se, però per veure-ho haurem d´esperar fins demà. Fins que no estan ben seques no s´obren!!!

1 comentari:

  1. Aquesta no la sabia. Quin experiment més divertit i interessant. Me'n vaig corrent a probar-ho amb els meus dofins. Gràcies per les teves idees.

    ResponElimina