”facebook”

dilluns, 19 de desembre del 2011

PETIT JOC DE MOTRICITAT FINA

Oi que sovint us trobeu amb alumnes que agafen el llapis en puny o com si toqués un violí? I a que li costa canviar la manera d´agafar-lo? A vegades el millor per ensenyar a agafar bé el llapis és fent una volta i no dir-li que ho fa malament. Aquesta volta jo la faig amb diferents activitats de motricitat fina.
Es tracta d´ensenyar-los a agafar altres coses que no tenen viciades de la manera com agafaria el llapis i així interiorment van quedant esquemes que després són més fàcils de traslladar al llapis. No sé si m´he explicat correctament!
Amb uns trossos de gomma Eva gruixuda que tenim a l´escola, uns pals de gelat de colors i les agulles d´estendre roba he confeccionat aquest joc.
Primer amb el bisturí he fet diferens talls per poder posar els pals de gelat tallats per la meitat. I després la feina és dels nanos: han de buscar les agulles del mateix color que el pal de gelat i posar-les en ell.
La idea és que ho facin amb una sola mà ( el llapis l´agafen amb una sola mà), tot i que sempre hi ha algun "tramposillo"!!
Inconscientment els nanos agafen les agulles de la manera correcta, amb els dits en posició correcta!
Passen una estona divertida i poquet a poquet van practicant.
Us aniré ensenyant altres activitats que realitzo de motricitat fina amb aquest objectiu!!

7 comentaris:

  1. Hola Eva!
    Quina activitat més interessant!!!!!

    Moltes gràcies per compartir els teus recursos.

    Les noies del pre-cinema

    ResponElimina
  2. M'aniran bé aquestes activitats de motricitat fina. Al gener engeguem els racons d'aprenentatge i un de'ell és aquest!
    Gràcies de nou!

    ResponElimina
  3. Ostres, m'agrada molt aquesta activitat. Justament a la nostra escola portem uns dies parlant d'aquest tema i no sabem com resoldre'l. Gràcies per compartir aquesta activitat. Segur que ens serà útil.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Noies! M´alegro molt que us pogui ser útil l´activitat que us he presentat! Aquest crec jo que és un dels temes fundamentals pel P-3 en especial i en canvi a vegades ens trobem amb poc material així és que ens l´hem de fer nosaltres!! Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  5. M'ha agradat molt aquest recurs!
    Faig un enllaç des del bloc "Fer de Mestres".
    http://elpavellodinfantil.blogspot.com.es/2011/12/petit-joc-de-motricitat-fina.html
    Gràcies per compartir.
    Muac's

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme! Gràcies per l´enllaç. Molt interessant l´entrada de les agulles d´estendre roba!!

      Elimina