”facebook”

dijous, 29 de setembre del 2011

FULLES PLASTIFICADES

Ara que arriba la tardor, és el moment d´anar recollint fulles de diferents mides, formes i colors!!!
Fa molts anys que realitzo aquesta activitat amb els nanos. De fet el material el faig jo, però el disfruten els nanos. Durant un temps vaig anar recollint diferents fulles del barri, de les que portaven els nanos del cap de setmana... És molt important que abans que s´assequin les agafeu i les poseu entre fulls de paper de diari, sense que es toquin entre elles, ja que així no s´enganxen. Després poseu a sobre un bon pes per tal que quedin seques i planes. Passades unes dues setmanes les mireu i si ja estan prou seques les treieu dels diaris i les plastifiqueu.
Fa molts anys les vaig plastificar amb aeronfix, però no queden tan bé: queden flexibles, amb aire per dins i a la llarga es fan malbé. Amb la màquina de plastificar no queda aire i queden molt i molt planes i dures, amb la qual cosa es noten tots els detalls de la fulla.
Una vegada ja estan plastificades les retallo seguint la seva forma. Les guardo en una capsa molt especial donat que per a mi és un material especial.
Les primeres sessions amb els nanos les dedico a que observin la forma, el color, la mida i les classifiquem segons els anteriors atributs. També els parlo sobre l´origen de les fulles: d´un castanyer, d´una pomera, d´una falguera, de pollancre i acompanyo l´explicació amb fotos dels arbres.


També es pot treballar les parts de la fulla i entre elles els nervis i amb els ditets els nanos van resseguint-los, treballes l´observació, la textura...
Per últim quan ja hem explotat al màxim les possibilitats de les fulles les fem servir per decorar la classe durant la tardor. Les enganxo dels vidres, faig garlandes...

Quan ja passa la tardor només cal treure-les del vidre, treure el cel.lo amb el que les he enganxat i com noves!!! Les guardo a la capseta especial i fins el curs vinent!! És un material que dura molt, molt bo per treballar amb els nanos per a que el manipulin i a més a més, quan creus que ja no trobaràs més fulles cada curs vas afegint de noves a la col.lecció!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada