dissabte, 26 de març de 2011

SANT JORDI. PUNTS DE LLIBRE

Voldria presentar-vos alguns treballets que fem per Sant Jordi. Normalment preparem un punt de llibre pel pare i una rosa per la mare i els últims cursos fins i tot un drac.
Aquest punt de llibre està fet amb cartolines verdes que hem preparat les mestres. També hem preparat un motlle amb la forma d´una rosa. Pleguem una solapa a la cartolina on els nanos estampen la forma de la rosa. Una vegada sec fem la tija i els nanos amb els dits mullats en pintura verda fan les fulles. Després forrem amb aeronfix i per últim enganxem uns imants adhesius a la part interior de la solapa.


Aquest punt de llibre és molt agraït. Necessitem fulls d´acetato ( del que fem servir per les transparències) i plastelina. Els nanos van passant i enganxen a sobre d´un full boletes o xurros de plastelina. Han de ser petits i prims. Quan ja està plé hi posem a sobre un altre full d´acetato. Amb un corró o similar aixafem fins que quedi el gruix que desitgem. Per últim dividim el full en diferents parts ( tantes com punts de llibre de la mida desitjada) i retallem amb tisores. Podem posar cel.lo transparent o de colors al voltant per tal que amb el temps no vagi sortint la plastelina pels costats.

Per fer aquest punt de llibre preparem una plantilla d´un cavaller i una princesa. Els nens han de pintar el cavaller i les nenes la princesa. Per últim només queda enganxar la foto de cada alumne. Plastifiquem i fem un forat per poder passar una tira de ràfia o de cinta catalana.

Aquest punt de llibre és més complicat però és molt maco. Retallem fulls d´acetato de la mida desitjada. Els nanos amb rotu permanent dibuixen un motiu de Sant Jordi ( ho podeu treballar abans en fulls de paper per practicar). Per la part de darrera pinten amb ceres toves i plastifiquem.

Espero que us serveixin per la vostra escola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada