”facebook”

dijous, 4 d’octubre del 2012

MOTRICITAT FINA AMB COMPTA-GOTES

Ja fa alguns anys que treballo la motricitat fina amb compta-gotes entre d´altres coses. El primer que es necessita són els pots! A mi personalment em van molt bé els pots de medicaments com aquests perquè són de plàstic, tant l´ampolleta com el tap, per tant, no es trenquen.
 Avui hem començat a fer la sessió de racons setmanal. Un petit grup de quatre nens han estat fent el treball de motricitat fina amb compta-gotes. Cal dir que per a que funcioni bé cal omplir l´ampolleta de pintura amb aigua per tal que quedi més líquida i passi bé.
Un dels objectius d´aquest treball és donar diferents materials als nanos per a que aconsegueixin agafar bé el llapis. Ja ho vaig explicar en una altra entrada. Si tenen viciat el fet d´agafar el llapis, sovint és millor corregir aquest aspecte ensenyant a agafar un altre objecte.

Un altre objectiu és treballar la pressió que fan els nanos amb la mà. Alguns apreten molt el llapis i això fa que es cansin de seguida. Amb el compta-gotes no poden apretar molt ja que cauria un raig de pintura i no gotetes.

Per ser el primer dia que ho treballaven ho han fet força bé!!

9 comentaris:

  1. Genial, Eva, com sempre!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. hola Eva, dir-te que et seguisc dia a dia i treballem de forma molt semblant, m'encanten totes les teves propostes plàstiques i algunes les fem a les nostres aules. Un beset molt gran des de le racó de Titina. besets

    ResponElimina
  3. Me encantan tus ideas para motricidad, jeje, los cuentagotas me encanta usarlos. Un saludo

    ResponElimina
  4. ¡Qué original! Me ha gustado la idea. Gracias por compartirla. Un saludo.

    ResponElimina
  5. Noies! Moltes gràcies! Realment aquesta és una activitat molt atractiva pels nanos i també per a nosaltres! I aquest curs que ho puc treballar en grups reduïts molt més, ja que així pots estar més alerta i atenta de com l´agafen!
    Moltes gràcies com sempre pels vostres comentaris! M´animen moltíiiiiiiissim! Petonets! EVa

    ResponElimina
  6. M'agrada molt aquesta idea. La passaré a les companyes de P3.
    Gràcies Eva!
    Petonets!

    ResponElimina
  7. Hola! Muy chulo el blog (aunque he utilizado el traductor, jeje)! Por cierto, ¿de dónde has sacado los cuentagotas? ¿Los venden así?

    BSOTS

    ResponElimina
  8. Hola Ana Cris! Gracias por tu comentario del blog! Los cuentagotas son de "Apiretal", el paracetamol infantil. Si pides a las familias que te traigan cuando se les acabe, irás recopilando potes que son tanto el tarro como el cuentagotas de plástico, por lo tanto no hay peligro de que caiga y se rompa!

    ResponElimina