”facebook”

dimarts, 23 d’octubre del 2012

EL CARGOL DE MATISSE

Aquest és un dels racons de la classe. Es diu "El nostre petit museu". Es tracta d´anar presentant obres sobretot pictòriques de diferents artistes, relacionades amb l´estació de l´any, celebracions del moment...
Aquest curs m´han proposat de programar "El nostre petit museu" per a totes les classes del pavelló, la qual cosa m´omple d´alegria ja que és una activitat que m´encanta!!
La dinàmica és molt senzilla: Dins la cartolina decorada hi apareix cada mes aproximadament una obra i una fotografia ( de l´artista autor de l´obra). Observem l´obra, en parlem i després els explico com es diu l´obra i qui és el seu autor, que li agradava pintar, com.... Si s´escau apliquem la tècnica en un treball plàstic.
 Donat que estem a la tardor i ja sabem que..."a la tardor, fulles, castanyes i cargols amb banyes", a P3 els he presentat l´obra de "El Cargol" de Matisse. Vam observar l´obra i de fet els va costar veure que aquests retalls de paper enganxats era un cargol. Una vegada explicat i resseguint amb el dit l´espiral de la closca ho van anar veient!! Els vaig explicar com a Matisse li agradava pintar papers i retallar-los per a fer les seves obres.
 Durant una altra sessió els vaig donar el full amb l´espiral i retalls de papers de colors. Havien d´enganxar els papers al voltant de l´espiral.

I el resultat va ser aquest:
Altres activitats que es poden fer són:
-Crear noves formes enganxant els papers, és a dir, utilitzant la tècnica de retallar els papers i enganxar-los fent formes (amb nanos més grans)
-Primer pintar els papers i una vegada secs fer tot el que he explicat anteriorment.
Així doncs, aquesta activitat es pot adequar força a les diferents edats d´infantil!!

2 comentaris:

  1. Una idea genial!!!
    Gràcies per compartir-la, crec que me l'emporto al Pinterest per tenir-la quan la necessiti recordar...
    Besets

    ResponElimina
  2. ¡Muy buena idea! Me gusta. Gracias por compartirla. Un saludo.

    ResponElimina