”facebook”

dijous, 17 de novembre del 2011

EXPERIMENTEM AMB LA XOCOLATA!!!

Avui hem començat els tallers internivells. Durant la tarda dels dijous fem "Macedònia de colors" (és el nom que li hem donat ). Hem dividit els nanos del pavelló, de manera que en cada grup hi havia 8 nens/es de cada curs. Cada professora ha escollit un taller a realitzar i els resultants han sigut:
1. Experimentació
2. Obrim un restaurant
3.Coneixem la nostra escola
4.Reciclem
5. Educació Vial
6. Jocs dansats
Cada taller va identificat amb una fruita ( per fer la macedònia ): Kiwis, taronges, maduixes, raïm, plàtan, peres. Cada nen portava una medalla amb la fotografia plastificada de la fruita corresponen al taller que havia de realitzar.
Cada taller té una durada de tres sessions, de manera que ens donés temps de rodar per totes les classes tenint en compte dies que no el podriem fer per excursions, dies de festa, convivències....
Jo m´ocupo del taller d´Experimentació i la meva intenció és que els nanos toquin, olorin, tastin, experimentin, descobreixin i disfrutin.
La primera sessió ha consistit en experimentar amb la xocolata en pols que va sobrar dels panellets que vam fer. Tenia intenció de que el tastessin, el barregessin amb l´aigua i després fessin un dibuix amb els dits, però recentment he vist una sessió de fang realitzat per l´Olga Mart. al seu bloc Petits Grans Artistes   en el qual, feia la tècnica del monotip i l´he adaptat al meu taller. Gràcies Olga per les teves idees!!
Abans de començar, he preparat la taula amb un plàstic i ens hem posat la bata de pintura. He posat una mica de xocolata en pols a cada nen i una mica d´aigua. Han començat a barrejar i a disfrutar!


Al principi els ha costat una mica posar tota la mà a la xocolata. Els ensenyem la cultura de no embrutar-se entre profes, pares, avis i en moments així estan una mica desorientats!!!


Hi havia nens que semblava que no donaven a l´abast entre barrejar, tastar, riure...


...i han començat a dibuixar...


He posat el full de Din-A3 a sobre dels dibuixos...

et voilà!!! Han al.lucinat!!!


 I mireu com hem acabat!!! És una pena que no pogueu veure les carones dels nanos! Estaven feliços i portaven xocolata per tota la cara!!

Ara només ens quedava deixar la classe ben endreçada i les mans i la cara ben netes!!!

2 comentaris:

  1. Genial Eva! Gràcies pels teus agraïments. Nosaltres a l'escola pintem amb xocolata quan treballem els sentits però ho fem amb el pinzell. Alguns acaben amb el pinzell a la boca i amb una cara d'alegria... Imagino les cares dels petits.
    Es nota en cada publicació la teva passió per l'educació!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. És genial!!!
    Jo ho vaig fer el curs passat amb el curs de P3 i els hi va encantar i van disfrutar moltíssim .
    A més d'anar-se llepant els dits cada vegada que dibuixaven. Senzillament és una experiència fantàstica!!!!
    Fins aviat!!!

    ResponElimina