Relacionada amb el nostre projecte de la pintura, vam fer una visita a la Fundació Tàpies per tal de conèixer un pintor, conèixer la seva obra i veure en viu els seus quadres. A part de la visita també vam fer un taller per tal de conèixer les tècniques emprades per l´artista.
La visita va ser molt maca i molt adequada a l´edat dels nanos. La guia explicava molt bé i acompanyava les explicacions de fotografies, jocs, comparacions... que feien molt fàcil conèixer l´Antoni Tàpies, els seus quadres i la seva simbologia.
Després de la visita vam realitzar el taller. La primera part va consistir en treballar diferents textures. Amb paper vegetal i ceres dures vam realitzar l´empremta que deixaven diferents materials com el paper de vidre, la roba de sac, el paper ondulat, la tela per fer catifes ( o per cobrir baranes i que els nanos no ens tirin joguines al carrer...)
La segona part va consistir en experimentar amb un dels materials que Tàpies utilitza: la pols de marbre. És un material que també s´utilitza en la construcció i jardineria. Es tracta del marbre esmicolat. Moltes vegades són restes del marbre que es talla i pot comprar-se en botigues d´arts plàstiques i de materials de construcció. La pols de marbre es pot trobar en diferents estats, des de sorra a pedretes de diferent gruix.
La guia va barrejar la pols de marbre amb la pintura i va posar una miqueta a cada nen. Amb el dit van anar escampant la pintura i més tard amb un pal de fusta van "gratar" la massa.
Va ser una sortida molt maca i personalment vaig descobrir que aconseguir la pols de marbre és més fàcil del que em pensava i potser de cara al curs vinent penso alguna activitat per poder experimentar amb la pols i la pintura!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada