”facebook”

dijous, 19 de març del 2015

FEM L'EXPERIMENT DE LES GLANS

Vull ensenyar-vos un treball que portem fent a la classe des de que va començar la tardor!!
Entre d'altres coses que van portar els nens i nenes a la classe sobre la tardor hi havien les glans!! I les vam aprofitar per a fer un experiment!! És molt senzill, i  a més a més, és un experiment que pot durar tot el curs tant si surt bé, com si s'ha de tornar a repetir com ha estat el nostre cas aquest curs!!
Necessitem glans que no estiguin cucats, un drap de roba i aigua. Hem de mullar el drap i posar en ell les glans...

A continuació comencem a enrotllar el drap de manera que les glans quedin ben envolicadetes. Una vegada ja ho hem fet...
                                     
...les deixem dins d'un pot. És molt important que el drap sempre estigui mullat ( més aviat constantment humit). D'aquesta manera les glans amb la humitat començaran a treure la tija i l'arrel. Al cap d'una setmana obrirem el drap i mirarem si les glans ja han tret l'arrel...Si no és així tornem a envolicar i seguim mantenint el drap humit una setmaneta més.
 
Quan ja hem aconseguit que les glans tinguin les arrels i la tija és el moment de buscar una torreta i terra i plantar-les.
En el nostre cas la primera vegada no va sortir bé, però la segona sí!!
Quan van sortit les arrels i la tija vam plantar les glans a una ampolla amb terra per tal que es veiés el procés i vam esperar, i esperar, i esperar!!!
Quasi ja ens haviem oblidat d'elles quan un dia va sortir de la terra un petita tija!!! Ara al cap d'unes setmanes mireu quina preciositat!!
Ara hem de cuidar molt bé la planta per a que creixi forta i segurament pel mes de juny, quan anem a la muntanya de convivències la plantarem allà!!

3 comentaris:

  1. Hola. un gran trabajo... menuda ilusión!

    ResponElimina
  2. ¡Qué gran trabajo habéis hecho, EVa! Me guardo la idea. Un abrazo y buen finde.

    ResponElimina
  3. Si!! Encara que van ser poquets els pèsols perquè eren poques les plantes els va fe molta il.lusió!! Una abraçada, Eva

    ResponElimina