”facebook”

dissabte, 29 de desembre del 2012

EXPRESSIÓ CORPORAL AMB PAPERS DE DIARI

Us presento una activitat que a mi m´encanta i als nanos encara més!! Es tracta d´experimentar amb papers de diari. Faig l´activitat extra-escolar d´Expressió Corporal per a tots els nanos d´Educació Infantil i en aquesta ocasió vaig deixar als nanos que escollissin l´activitat donat que era l´última sessió abans de Nadal. Com no! les activitats estrella són les disfresses i els papers de diari!!
La sessió és molt senzilla: únicament cal tenir preparats un bon grapat de papers de diari i deixar fer...
Els nanos ja coneixen la dinàmica però la primera vegada que els vaig presentar es van quedar que no sabien que havien de fer! Meravellós!! perquè a poc a poc anaven perdent la vergonya i al final s´ho van passar super bé. Al principi cadascú sense voler, va a la seva, comença a experimentar rebregant, estripant, sentint el soroll del paper...
Aquí una nena intenta donar els primers passos de papiroflexia...
Aquest nano es va passar la gran part de la sessió cobrint el terra amb els papers estesos com si fos un paleta que posa rajoles ( això és una consigna que els vaig donar en una sessió anterior i ell la recordava)
A mida que va passant la sessió es van desinhibint i comencen a compartir el joc. Molt sovint em demanen que els faci bocinets de papers, se´ls guarden a la mà i s´esperen a que els companys també en tinguin. Aleshores compten fins a tres i tots alhora llencen a l´aire els papers! Preciós!!! Les seves cares s´omplen de somriures i s´ho passen d´allò més bé.
A vegades no necessiten bocinets i llencen a l´aire els papers de diari tal qual!!

Com veieu només he tapat els ulls i nas perquè l´expressió d´alegria de les seves cares és espectacular!!
Una altra activitat que els agrada fer és tapar-se els uns als altres ...
...i un, dos, i tres!!! surten de cop de sota la muntanya de diaris!!
Pot semblar una activitat caòtica, però us asseguro que no és així. Des del primer dia els vaig explicar les normes: passar-s´ho bé, provar i experimentar i a l´hora de recollir tothom ha de fer-ho! I us asseguro que no hi ha cap problema!
Fins i tot els nanos més tímids no es poden resistir i acaben rient i cridant d´entusiasme! 
Després quan és l´hora de recollir tothom col.labora posant els papers de diari a la paperera de reciclar.
I aquí us deixo una foto que em va fer la meva companya Mireia a final de curs. En aquesta ocasió aquesta activitat la vam realitzar amb els 50 nanos de P3!!! I s´ho van passar pipa!!!

5 comentaris:

  1. Totalmente de acuerdo contigo, es una actividad que hago hace mucho tiempo utilizando papel de páginas telefónicas y es genial. Un saludo

    ResponElimina
  2. És una activitat genial, a mi també m'agradava molt fer-la en alguna sessió de psicomotricitat.
    I després per recollir el paper sempre m'empescava algun joc que en un tres i no res quedava tot impecable.
    Val la pena fer-la!!!
    Muac

    ResponElimina
  3. M'encanta!!! Quina experiència pels petits!!! Nosaltres ho feiem amb fulles de tardor però ara fa un parell d'anys que no tenim espai. M'encanta la foto on només es veu una maneta. jejeje
    Bona entrada d'any Eva!

    ResponElimina
  4. ¡Qué bien se lo pasan! Me parece una actividad muy interesante. Gracias por compartirla. MUY FELIZ AÑO!

    ResponElimina
  5. Fantàstic!!! l'expressió dels petits ho diu tot.
    No ho he fet mai amb paper de diari però no fa massa ho vam fer al carrer i amb fulles d'arbres i va ser genial, només cal veure les cares per fer-te la idea de les seves sensacions i emocions, potser hi vols fer un cop d'ull http://blocs.xtec.cat/annaal/2012/11/19/juguem-amb-les-fulles/.
    Que tinguis una bona entrada d'any i que el 2013 vingui carregat de desitjos complerts per a tothom.
    Una abraçada

    ResponElimina