”facebook”

dimecres, 21 de novembre del 2012

BLOCS LÒGICS I ORGANITZACIÓ ESPAIAL

Us presento un material que tinc de blocs lògics i organització a l´espai. Haig de dir que el vaig veure a un blog, però no recordo en quin. Demano disculpes per anticipat per no poder fer la referència oportuna!
És un material que es pot realitzar en un moment i amb el qual pots fer mil combinacions. Donat que estic a P3 he preparat dos tipus de quadrícula: de quatre i de sis regions.

 Aquí podeu veure que hi ha una plantilla sense figures dibuixades. Són les plantilles que dono als nanos per a que les omplin amb els blocs lògics.
 Va molt bé treballar aquest material en petit grup, així és que és una de les activitats que realitzo l´estona de racons. Dono a cada nano la quadrícula en blanc i una quadrícula dibuixada.
El nen ha de buscar entre els blocs lògics que hi ha al mig de la taula els adients per a copiar a la plantilla l´original que li he donat: mateixa forma, color i disposició a l´espai.

Aquesta activitat et permet crear en el nen dubtes que fan activar la observació per una banda. És el cas de figures que poden semblar cercles com a l´imatge.

 En aquesta es pot veure com ha trobat correctament les figures adients però la disposició no és la correcta. És el moment d´anar repassant amb un dit a cada cartilla per tal que el nano vegi on és l´errada.

 









També es poden donar casos com els següents. És l´efecte mirall.
En aquests casos s´ha de seguir el mateix procediment.


És bo apuntar aquestes incidències ja que es pot donar el cas en que un nano ho faci un dia o que ho faci bastant sovint. Si es donés el segon cas hauriem d´estar alerta per si és simptome d´una dificultat en l´orientació espaial.





14 comentaris:

  1. Eva, es una idea fantástica, me encanta y se lo voy a pasar a mis compas. Las plantillas están en algún sitio? dónde las podemos conseguir?? un abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Blanca! Vi la idea en un blog y me decidí a realizar la actividad con mis alumnos. Las plantillas las he hecho yo en un momento y además puedes ir aumentando la dificultad según la edad de los niños. Miraré de colgarlas todo y que no estoy muy puesta en esto de colgar archivos!! Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Ostres!!!! Pot ser que ho veiessis al bloc de "La clase de Miren"? Crec que fa poc va fer una publicació que parlava dels blocs lògics. Gràcies per compartir aquesta experiència! M'ha agradat moltíssim. Una abraçada ben gran! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joel! Sí, la Miren va fer una entrada fa poc sobre blocs lògics però era una altra activitat! Gràcies per pensar-hi! De totes maneres buscaré altres entrades que va fer a veure!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Com dius, un gran recurs per esbrinar els infants amb problemes de lateralitat o d'orientació espaial no gaire "escandalosos" en el dia a dia, que moltes vegades, a l'Educació infantil passen desapercebuts.
    Me l'apunto!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Una fantástica forma de trabajar los bloques lógicos. Un saludo.

    ResponElimina
  6. Genial, Eva! Ara em tocarà pensar en plantilles per als de 1r pq, radicalment, he passar de P3 a primer!!! Però considero que els blocs lògics són també molt adients per als cicle inicial!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Opino igual que Ana, Eva, que guay!! Gracias por compartir wapi.

    Venia a visitarte, desearte un felíz finde y dejarte un premio para tu blog
    http://enlaescuelacabentodos.blogspot.com.es/2012/11/premio.html

    un besito wpi. ^^

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies noies! Una abraçada, Eva

    ResponElimina
  9. Me encantan estas tarjetas, también las buscaré por ahí. Un saludo y si te pasas por mi blog te he dejado un regalito.

    ResponElimina
  10. Eva!Genial!Com tot el que fas, penses i crees!;)

    ResponElimina
  11. ¡Qué gran idea para trabajar con los bloques lógicos!
    Pitufibesos, profe Gabby!

    ResponElimina
  12. HOLA EVA.
    MOLT BONIC AQUEST MATERIAL ARA ESTEM TREBALLAN AQUESTS CONCEPTES. LAS PLANTILLAS STAN EN ALGUN LLOC PER PODER TREBALLARAMB ELS MEUSNENS.
    GRÀCIES.

    ResponElimina
  13. Hola Carme, concretament aquestes que vaig penjar les vaig fer jo a casa. No tinc cap inconvenient de penjar-les però...primer haig d´aprendre a fer-ho. Si tens paciència aprenc i ho faig!!

    ResponElimina