”facebook”

diumenge, 27 de novembre del 2011

CONTROL DE LA LLENGUA AMB CARAMELS

Aquesta és una altra activitat que de tant en tant practico amb els nanos que fan l´extra-escolar d´Expressió Corporal. Per ells, quan em veuen amb la capsa d´estrelles ja és simptoma d´alguna cosa dolça. Com saben que hi guardo caramels alguna vegada els canvio de lloc i els poso en una altra capsa!!

L´activitat consisteix en posar-se alhora el sugus a la boca. Jo també me´n poso un  i axí faig de mostra.
Primer intentem posar-nos el caramel a la llengua i hem d´intentar que no caigui inclús si intentem pujar i baixar la llengua!!

Ara intentem amagar el caramel a sota de la llengua. Aquest els hi costa i sovint se´l posen a una galta. Han de poder treure la llengua i que el caramel no es vegi gaire.
Ara intentem que el caramel no caigui del paladar. Això els obliga a fer força amb la llengua contra el paladar.








Els exercicis que més costen són els de posar el caramel entre el llabi i les dents. Molts d´ells el posen darrera de les dents per la part interior de la boca.


Aquests nens quasi ho aconsegueixen!! És important fer l´activitat com una cosa divertida però cal està atenta als nanos que no saben bellugar la llengua correctament.
Hi ha altres activitats de pràxies que realitzo amb el grup classe que ja us aniré ensenyant. Penso que aquestes activitats són molt importants per tot Infantil però sobretot per al P-3, ja que molts nanos tenen molts vicis agafats i que són molt fàcils de detectar. Avui en dia molts nanos es queden a dinar a l´escola i les monitores m´avisen dels nanos que no masteguen bé, hi ha nanos que tenen la llengua molt fluixa, sense força i això es nota a l´hora de fer-la servir per moure els aliments a la boca per mastegar-los correctament.
També hi ha nanos que quan parlen no ho fan d´una manera entenedora i sovint és perquè no mouen correctament la llengua i els llabis.
Espero que aquesta activitat tan dolça us pogui ser d´utilitat per treballar aquest aspecte a la vostra classe!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada