”facebook”

dissabte, 21 de gener del 2012

ON SÓN ELS CERCLES?

Estem introduint el cercle a l´aula. Tal com vaig comentar en l´altra entrada que vaig fer sobre els cercles, tots els nanos entenen el concepte tot i que ells l´anomenen "rodona", que no és incorrecte ni molt menys!
Els he ensenyat les imatges que tinc de cercles, els quadres de Kandinsky i els he engrescat en la descoberta del nostre entorn immediat.
Ens hem posat unes ulleres (invisibles) d´observadors i hem anat buscat per la classe i el passadís cercles. Ha sigut espectacular!! Quan trobaven un cercle anavem tots i verificaven si era o no un cercle i després feia una foto. Aquí teniu tot el que han trobat!
 
la pilota groga del racó d´anglès
  


La lletra "o" del racó de textures

  

la pilota de basquet del racó de pràxies




El símbol del so del racó de música

En el cas següent els vaig dir que fariem la foto però que en veritat eren esferes, ja que eran rodones per tots els costats. Vam introduir el concepte de volum, tot i que només de passada.

Les boles del joc de manipulació


Les trompetes del castell


Els pots on guardem diferents elements


Més tapes de contenidors


Els cd de la classe


L´altaveu de l´aparell de música. Filen prim eh!!


Els immants de la pissarra


Les claraboies per on ens entra la llum natural


Un dels símbols d´evacuació del pavelló


El rellotge de la classe de la meva cotutora


Els taps de les ampolles d´aigua de colors

La següent foto és molt maca. És molt fàcil identificar cercles si els veiem en la seva forma plana, però han estat capaços de seguir el rastre d´un cilindre fins el seu final i veure que la punta de la cadira tenia forma de cercle!!

Increible!! La punta de la pota de la cadira!


L´antic sistema d´obertura de les finestres superiors


La paperera


El volant d´una joguina de la classe
És important apropar les matemàtiques al món que envolta els petits. Es tractaria de fer-los veure que les mates es troben en la realitat dels petits, només cal estar atents, observar i identificar-les.
Després de realitzar aquesta sessió imprimiré les fotos realitzades i les anirem incorporant al nostre espai dedicat al cercle.

7 comentaris:

  1. Hola Eva!!!!
    Una experiència genial.
    Felicitats.
    Les noies del pre-cinema

    ResponElimina
  2. HOLA EVA, SOY VANE, UNA SEÑO DE PT, ME HE ENCONTRADO CON TU BLOG, Y TODAS LAS ENTRADAS QUE ESTOY VIENDO ¡ME ENCANTAN! YA ME HE HECHO SEGUIDORA TUYA, Y PONGO TU ENLACE ENTRE MIS BLOGS DE INFANTIL.
    FELICIDADES POR TU BLOG. TE INVITO A LOS MÍOS.
    http://enlaescuelacabentodos.blogspot.com
    http://primeropasitoapaso.blogspot.com
    http://segundopasitoapaso.blogspot.com
    http://son mis cositasblogspot.com

    FELIZ FINDE Y SALUDITOS ESPECIALES!!

    ResponElimina
  3. Hola Vane, muchas gracias por tu comentario, hago el blog con mucha ilusión y me encanta ver y saber que también os gusta. Visitaré tus blogs!! Un abrazo, Eva.

    ResponElimina
  4. Hola noies del pre-cinema, moltes gràcies, ha estat molt divertit investigar i buscar cercles per tot arreu!! Fins aviat, Eva.

    ResponElimina
  5. És genial aquest blog!! quines idees més bones!!!

    ResponElimina
  6. Hola Anònim! Moltes gràcies! Res no em fa tanta il.lusió com veure que les coses que penjo representen bones idees per aquell que les llegeix i que després les pogui aplicar a la seva aula! Una abraçada, Eva

    ResponElimina