”facebook”

dijous, 28 d’abril del 2011

AIGUA DE COLORS

Per fer l´aigua de colors únicament necessitem ampolles d´aigua, aigua i tires de paper pinotxo. Posem aigua a les ampolles i demanem a un nano que posi la tira de paper pinotxo dins l´ampolla. Deixeu un tros fora de l´ampolla per poder enretirar després el paper. De cara als nanos és molt pràctic ja que l´aigua es tenyeix de seguida i veuen com ràpidament canvia de color. Si voleu que el color quedi més fort només haureu de posar més paper i si la voleu més clara podeu posar menys paper o més aigua. Podeu provar amb diferents colors de papers. Alguns queden molt bé, d´altres es nota poquet. També podeu fer gran quantitat dels colors primaris i anar barrejant per crear nous colors.
 Com a activitats complementàries podeu fer dibuixos fent servir l´aigua de colors com a pintura. Els colors són clarets en el paper. Una altra activitat molt maca és jugar amb les llanternes: Aneu a un lloc on hi hagi foscor i poseu la llanterna darrera les ampolles, veureu la llum amb el color de l´ampolla.









Heu d´anar molt amb compte a l´hora d´enretirar el paper pinotxo ja que l´aigua que regalima taca molt. Si deixeu les ampolles tancades per l´experimentació lliure dels nanos us recomano que una vegada hagueu posat el tap el forreu amb cel.lo de colors per tal que sigui més difícil d´obrir pels nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada