”facebook”

divendres, 4 de gener del 2013

"SÓC JO!" PRIMER TRIMESTRE

Aquesta és una de les activitats que realitzo al llarg del curs i la trobo molt interessant! 
Es tracta de demanar als nanos, una vegada al mes, que es dibuixin a sí mateixos. Aquí podeu veure la seqüència dels dibuixos d´un nen, en Biel. Al setembre no tenia res a veure amb el cos humà, però a
 l´octubre ja es poden diferenciar els ulls, el cabell i les cames.

Al novembre ja apareixen els braços i al desembre fins i tot hi ha dits i la cara és més clara!

Aquests són els dibuixos de la Rita. És curiós perquè fent això a banda de veure 
l´evolució en el dibuix dels nanos també es pot observar l´estil propi de cada un 
d´ells, el tipus de traços que defineixen el dibuix.




En el cas de la Laia, a l´octubre va dibuixar un cos humà però a l´hora de pintar va quedar a sota i quasi bé no es distingeix. Segur que us ho heu trobat força vegades! Però mireu al novembre! Hi ha noció de volum, ha dibuixat el tronc i els braços surten del mateix i no del cap, cosa que fan molts nanos!!



Aquests són els dibuixos de l´Emma. L´Emma al mes d´octubre va dibuixar però tan finet que quasi no es distingeix el dibuix, al mes de novembre va dibuixar-se amb tronc però el cap separat de la resta del cos.

Al mes de desembre, en canvi, no dibuixa el cos i els braços surten del cap, cosa que sí és el més normal en nanos d´aquesta edat!!


Trobo que aquesta és una activitat maca de fer perquè quan tens els dibuixos ordenats cronològicament vas veient l´evolució que fan els nanos al llarg del trimestre. 
Quan acabi el segon trimestre us ensenyaré els dibuixos a veure com han anat canviant!!



7 comentaris:

  1. Hola Eva!
    Tens tots la raó, aquest tipus d'activitat és ideal per observar l'evolució dels petits sobre l'esquema corporal. A la meva escola fa molts anys que ho fem però amb algunes diferències. L'activitat l'anomenem "COM SÖC", es fa un cop al trimestre abans d'acabar-l'ho, i es fa a P3, P4 i P5. Al final del cicle es fa un petit àlbum on s'observa la "gran" evolució que han fet els petits al llarg dels tres anys. Quan a P5 ens ho mirem plegats és una estona fantàstica perquè els fa molta gràcia i tots riem moltíssim.
    Aquest tipus d'activitat també ho fem amb la lectoescriptura passant la prova constructivista de la Teberosky tres cops al llarg del curs i fent un recull que també donem als petits.
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! És boníssim!! Nosaltres a nivell de cicle també realitzem l´activitat que m´expliques!! Nosaltres li diem "He crescut!" i es tracta també de realitzar tres vegades al curs durant cada curs d´Infantil un dibuix i un petit "dictat" de paraules. No he pogut fer entrada perquè ara m´haig d´esperar a final de curs!!! És boníssim sobretot ensenyar els dibuixos a P-5 dels primers dibuixos quan tenien 3 anys. I amb l´escriptura és una passada veure com primer fan dibuixos, després van posant les lletres del seu nom a tot arreu i finalment van escribint la paraula demanada!! Una abraçada, Eva.

      Elimina
  2. Aquesta activitat és super interessant!
    Com creixen i evolucionen els infants!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M’ha semblat una activitat molt interessant i molt ben explicat el procés amb les fotografies.
      Faig un enllaç des del bloc Fer de Mestres http://ferdemestres.blogspot.com.es/2013/02/dibuixar-lesquema-corporal.html
      Gràcies per compartir les teves experiències!

      Elimina
    2. Hola Carme! Moltes gràcies per l´enllaç! La veritat és que és una activitat molt maca per veure l´evolució que fan els nanos!

      Elimina
  3. Parece increible que en tan sólo un mes ya haya tanta diferencia entre los dibujos! Lo hacen fenomenal. Un saludo.

    ResponElimina