”facebook”

diumenge, 11 de març del 2012

SERIACIONS DE TRES ELEMENTS

Aquesta setmana hem començat a fer seriacions amb tres elements. Durant l´estona de racons hi ha sempre un grup que fa racó de matemàtiques en el qual jo sempre hi sóc per treballar amb ells. Vam fer servir les càpsules de café que tant els agrada i vam treballar la sèrie AAB, dos colors iguals i un de diferent, tots amb la mateixa forma.
 La seriació la feien per parelles, la qual cosa fa que entre els dos nanos hi hagi un acord.
 Per fer la seriació a la taula faig el mateix que quan ho fem a la rotllana. Els poso una tira de cel.lo de color sobre la qual han de posar els elements amb l´ordre proposat.
 I després toca recollir. En aquest moment treballem les classificacions. Els nanos han d´anar fent piles de les càpsules del mateix color per guardar-les a la capsa de manera ordenada.




5 comentaris:

  1. Hola Eva, quería pedirte disculpas porque no me había hecho seguidora tuya, y no te tenía en blogs colaboradores, me despisté. Pero ya lo he solucionado.

    Por cierto que original los vasitos para las seriaciones, un saludo,

    ResponElimina
  2. Hola, soc mestra d´infantil i acabo de descubrir el teu blog.... en una paraula.... M´ENCANTA!!! jo també estic a p3 i m´has donat un munt d´idees, i ara seguiré mirant i guardant fotos per recordar idees de coses per fer!!! Moltes gràcies pel teu temps i dedicació. Un dubte.... aquests potets per fer les series d´on els treus? gracies!!!

    ResponElimina
  3. Hola Núria i benvinguda al blog!! Les càpsules són de café de Marcilla (la competència de nespresso). Són transparent i de plàstic molt resistent!! Només que demanis a les families que si en fan servir te les portin tindràs un munt per començar a fer el joc de seriacions!! Una abraçada, Eva.

    ResponElimina
  4. Eva, al igual que la nuria m'encana el teu blog!!! Estic trient moltíssimes idees! Escolta les càpsules aquestes de cafè ( no les coneixia) per distingir-les a sobre què és el què hi poses un gomet o és pintura, a la foto no ho sé veure. Gràcies!!

    ResponElimina
  5. Hola anònim!Sí, el que hi poso a sobre són gomets. Com veus de moment només he posat amb la forma rodona, però es poden posar (mentres hi càpiguen) de totes les formes! M´alegra molt que pogueu treure idees del que us ensenyo al blog. De fet aquest és l´objectiu de publicar el que faig a la classe. És xulo compartir entre nosaltres sobre tot si el que surt beneficiat és l´alumne!!! Salutacions!!

    ResponElimina